Δευτερα 17 Ιουνιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Από Το "Κούρεμα" Των Μισθών Στο Κούρεμα Των Αμνών!

Μαϊ 13, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πως φαίνεται ότι τα μέλη της κυβέρνησης έχουν εξοικειωθεί με τα "κουρέματα"...Όλων των ειδών, ακόμη και των αμνών!

Ορίστε, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση κτηνοτρόφων της Ελασσόνας και πήγε να τους βοηθήσει στο κούρεμα των προβάτων που γι' αυτούς αποτελεί γιορτή. Και όπως βλέπετε είναι πολύ άνετος με το ψαλίδι στο χέρι ο Μάξιμος...Ιδού και το σχετικό δελτίο τύπου:

"Στο μήνυμα συνεννόησης και αλληλεγγύης που στέλνει η αλληλοϋποστήριξη των κτηνοτρόφων κατά την παραδοσιακή κουρά των προβάτων αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στο τσελιγκάτο του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκου Παλάσκα, στη Συκέα Ελασσόνας.

Ο κ. Χαρακόπουλος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των κτηνοτρόφων μετείχε στο κούρεμα των προβάτων και σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Η παραδοσιακή κουρά των αμνών που γίνεται με την ενεργό συμμετοχή όλων των κτηνοτρόφων κάθε περιοχής, λίγο πριν ανέβουν τα πρόβατα στα βουνά για το καλοκαίρι, δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη τους. Έτσι, η σκληρή δουλειά μετατρέπεται σε γιορτή ενότητας. Αυτή η αλληλεγγύη των κτηνοτρόφων μας δείχνει το δρόμο της ευθύνης. Με συνεργασία, με ενότητα, με συνεννόηση, με συνένωση δυνάμεων μπορούμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Τους εύχομαι και του χρόνου διπλά και τρίδιπλα».

Από την πλευρά του ο κ. Παλάσκας δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και που είναι πάντα δίπλα μας. Εργαζόμαστε από κοινού για λύσεις στα προβλήματα μας.
Για μας το κούρεμα των προβάτων είναι μια γιορτή, για όλους τους κτηνοτρόφους, για αυτό βλέπετε και το τραπέζι που είναι στρωμένο και τους οβελίες. Δουλεύουμε, γλεντάμε, τρώμε και πίνουμε. Εμείς, λόγω της δουλειάς, δεν έχουμε χρόνο, Πάσχα και Πρωτομαγιά, το κούρεμα συνήθως αρχίζει μετά το Πάσχα και διαρκεί περίπου ένα μήνα και για μας είναι μια ευκαιρία να μαζευτούμε, να ευχηθούμε και να πούμε τα δικά μας».

Στην κουρά των αμνών παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο ιερέας του χωριού π. Ζήσης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Γιάννης Γκρίνιας και πολλοί κτηνοτρόφοι."

Ετικέτες Κούρεμα    πρόβατα    μαξιμος   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 08:47 Διαβάστηκε 43 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Τηλεφώνημα Τζανακούλη Σε Αρβανιτόπουλο Για ΣΤΕΓ- Πάλι Ο Δήμαρχος Θα «Καθαρίσει»; Την αντίδρασή του για την μεταφορά της έδρας της ΣΤΕΓ από τη…
Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΑπό Το "Κούρεμα" Των Μισθών Στο Κούρεμα Των Αμνών! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων