Δευτερα 17 Ιουνιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Και Οι Συνδικαλιστές Το Βιόλι Τους... Δύο Συγκεντρώσεις Για Την Πρωτομαγιά!

Απρ 29, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά στην καθημερινότητα των Ελλήνων, αυτά που συμβαίνουν κάθε Πρωτομαγιά θα ήταν απλά και μόνο... κωμικά!

Ας δούμε μερικές εικόνες της καθημερινότητας:

Οι εργαζόμενοι έχουν χάσει την συντριπτική πλειοψηφία των δικαιωμάτων τους.

Η ανεργία καλπάζει.

Όσοι ακόμη εργάζονται έχουν να πληρωθούν μήνες ή και χρόνια.

Οι μισθοί όσων πληρώνονται είναι ή πλησιάζουν σε επίπεδα Βουλγαρίας.

Και ενώ ο κόσμος γύρω μας καταρρέει, οι συνδικαλιστές στη Λάρισα, αλλά και πανελλαδικά, συνεχίζουν το... βιολί τους!

Με δύο συγκεντρώσεις θα τιμηθεί και φέτος στη Λάρισα η εργατική Πρωτομαγιά τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαϊου. Η πρώτη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. Η δεύτερη του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου με ώρα εκκίνησης στις 10.30 π.μ.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις τύπου με κάλεσμα στους εργαζόμενους να μετάσχουν στην μεθαυριανές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά, σε κοινή συνέντευξη τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων με εκπροσώπους επαγγελματοβιοτεχνών από τον χώρο των κατασκευών απευθύνθηκε κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων και των ΕΒΕ στη συγκέντρωση του ΕΚΛ στην Κεντρική Πλατεία. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Γιάννης Μπλέκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, πριν 127 χρόνια, για την καθιέρωση της 8ωρης δουλειάς και οι αγώνες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο:

Οι αγώνες της εργατικής τάξης για να είναι αποτελεσματικοί δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στη διεκδίκηση για το σήμερα, αλλά να έχουν βασικό προσανατολισμό την προοπτική που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώμματα.

Η ζωή επιβεβαιώνει ότι ένας είναι ο δρόμος για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώμματα: Η ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και η οικοδόμηση της κοινωνίας και της οικονομίας με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων και αυξανόμενων λαϊκών αναγκών.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν συμφέρον να συσπειρωθούν εργάτες, μικροί επαγγελματίες στον χώρο των κατασκευών. Οι φιλολαϊκές λύσεις και εξελίξεις δεν θα έρθουν από μόνες τους, δεν θα τις χαρίσει κανένας στους εργαζόμενους. Τις λύσεις στα προβλήματα μας θα τις επιβάλλουμε εμείς με τον αγώνα μας, προβάλλοντας την πρότασή μας για ενιαίο εθνικό κατασκευαστικό φορέα με εθνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής (τσιμέντο, χάλυβα, αδρανή υλικά, μάρμαρα κλπ.)».

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών Επισκευαστών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδας κ. Γιώργος Λιάνος άσκησε κριτική στη μεταφορά της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα. «Αυτή η μεταφορά είναι καθαρή κοροϊδία. Η αγορά δεν σώζεται με τέτοιες αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το δικό του κάλεσμα για τη συμμετοχη των εργαζομένων στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην Πλατεία Ταχυδρομείου την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαϊου και ώρα 10.30 το πρωί απηύθυνε με συνέντευξη τύπου το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου επισήμανε χαρακτηριστικά: «Τιμάμε την Πρωτομαγιά σε μια εποχή, που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Στη χώρα μας, επί τρία χρόνια, εφαρμόζονται οι πιο σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές, τάχα για τη σωτηρία της χώρας, που έχουν ως συνέπεια η ελληνική κοινωνία να υφίσταται ανθρωπιστική κρίση.

Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά, τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις, προκειμένου να υπονομευθεί η συλλογική δράση των εργαζομένων και οι ενωτικές μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Η ανεργία έχει φθάσει στο 30%, ενώ στους νέους υπερβαίνει το 56%, με συνέπεια να οδηγούνται σε μαζική μετανάστευση για αναζήτηση εργασίας και ενός καλύτερου μέλλοντος. Η οικονομία διαλύεται, οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, η ύφεση πλησιάζει, αθροιστικά, το 30%.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που θεωρήθηκαν από την αρχή της κρίσης σαν αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλα τα προβλήματα της χώρας, σήμερα στοχοποιούνται, για άλλη μια φορά και χαρακτηρίζονται «υπεράριθμοι», «ράθυμοι», «διεφθαρμένοι», προκειμένου να δικαιολογηθούν οι μαζικές απολύσεις.

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και η διαδικασία της «παραγωγής επίορκων» αποτελούν το όχημα για μαζικές απολύσεις, με στόχο τη μείωση του προσωπικού και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου.

Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και απαιτούμε μια διαφορετική πολιτική που να διασφαλίζει και να διευρύνει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα».

Ετικέτες συγκεντρώσεις    πρωτομαγιά    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 16:36 Διαβάστηκε 59 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Τηλεφώνημα Τζανακούλη Σε Αρβανιτόπουλο Για ΣΤΕΓ- Πάλι Ο Δήμαρχος Θα «Καθαρίσει»; Την αντίδρασή του για την μεταφορά της έδρας της ΣΤΕΓ από τη…
Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚαι Οι Συνδικαλιστές Το Βιόλι Τους... Δύο Συγκεντρώσεις Για Την Πρωτομαγιά! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων