Κυριακη 16 Ιουνιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Τους "Φαρμάκωσε" Ο Υπουργός Τους Γεωπόνους-Λουκέτο Στα Γεωργικά Φάρμακα Το Σάββατο

Απρ 26, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο (27/04) τα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων στη Λάρισα,

ύστερα από απόφαση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδος και των γεωπονικών συλλόγων της περιοχής. Οι γεωπόνοι προχωρούν στην κίνηση αυτή διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που θίγει τον κλάδο αλλά και ζημιώνει, όπως ισχυρίζονται, την αγροτική οικονομία και τη δημόσια υγεία.
Η ανακοίνωση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει ως εξής:

"Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος  Κεντρικής Ελλάδος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου  σε συντονισμό με το Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας, το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας και το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδας, αποφασίζουν το κλείσιμο των καταστημάτων πώλησης ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ  αύριο Σάββατο 27-4-2013 , διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή, του  πολυνομοσχέδιου για  την απασχόληση ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ στην εμπορία γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων και πολλαπλασιαστικού υλικού προσωπικού χωρίς κανένα σχετικό πτυχίο Εκπαιδευτικού Ιδρύματος καθώς και τη μερική απασχόληση του υπεύθυνου επιστήμονα(;).

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο  και οι 53 επιστημονικοί φορείς που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό είναι απολύτως αντίθετοι με:
1.    Την απασχόληση ως υπεύθυνου επιστήμονα(;), σε ότι αφορά στην εμπορία γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων, παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, προσωπικού χωρίς κανένα σχετικό πτυχίο εκπαιδευτικού ιδρύματος.
2.    Τη μερική απασχόληση του υπεύθυνου επιστήμονα(;) στις ανωτέρω αρμοδιότητες.
3.    Την εμπορευματοποίηση της υγείας με την πρόβλεψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη λειτουργία των κτηνιατρείων από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κτηνίατροι.
4.    Την κατάργηση της έκδοσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του γεωτεχνικού από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με το άνοιγμα του ήδη ανοιχτού και χωρίς περιορισμούς επαγγέλματος του γεωτεχνικού, αλλά με την κατάργησή του και την υποκατάστασή του από άσχετους, επικίνδυνους και ανεύθυνους ανθρώπους που θα ζημιώσουν ανεπανόρθωτα την αγροτική οικονομία, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Tέλος μας θλίβει το γεγονός ότι ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Τσαυτάρης εισηγήθηκε και προσυπέγραψε το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή,  του οποίου πολλοί από εμάς υπήρξαμε μαθητές."

Ετικέτες ΓΕΩΤΕΕ    γεωπόνοι   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Τηλεφώνημα Τζανακούλη Σε Αρβανιτόπουλο Για ΣΤΕΓ- Πάλι Ο Δήμαρχος Θα «Καθαρίσει»; Την αντίδρασή του για την μεταφορά της έδρας της ΣΤΕΓ από τη…
Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Πλαστές Προϋπηρεσίες Για Παράνομες Προσλήψεις Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤους "Φαρμάκωσε" Ο Υπουργός Τους Γεωπόνους-Λουκέτο Στα Γεωργικά Φάρμακα Το Σάββατο Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων