Σαββατο 15 Ιουνιου 2013

Αυγούστα, Αυγουστίνος, Ιερώνυμος, Ορτανσία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας Ζητεί Επαναφορά Του Βασικού Μισθού Και Μετά...Αυξήσεις!

Απρ 26, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Εργάτες  ξεσηκωθείτε για να σπάσουμε την εργοδοτική αδιαλλαξία και να υπογράψουν

τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας". Μ' αυτό τον τρόπο ξεκινά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με αφορμή το ναυάγιο στη χθεσινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για την υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλει στην εργατική τάξη του νομού την προκλητική άρνηση του ΣΕΒ και της εργοδοσίας, στην χθεσινή συνάντηση με την ΓΣΕΕ για την υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλώνοντας καθαρά ότι από δω και πέρα οι μισθοί θα καθορίζονται με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις στα επίπεδα των 400 και 500 ευρώ, προκειμένου όπως είπαν με απύθμενο θράσος να μας εξασφαλίσουν δουλειά!
Αυτοί και το σύστημα τους που έχουν δημιουργήσει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και καθεστώς γαλέρας στις περισσότερες επιχειρήσεις με άθλιους μισθούς, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, κάνουν τον πονόψυχο προς τους εργαζόμενους. Αίσχος! 

Μεγάλες όμως ευθύνες απέναντι σ’ αυτή την αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, έχουν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Α.Π), που έχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, οι οποίες αντι να καταγγείλουν απερίφραστα την εργοδοτική επιθετικότητα και να οργανώσουν την πάλη για υπογραφή ΕΓΣΣΕ, θεώρησαν εύλογα τα επιχειρήματα των μεγαλοεργοδοτών και συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογός τους για να βρεθούν τρόποι στήριξης των επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους.  

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας σε συμμαχία με την κυβέρνηση και την Ε.Ε σε βάρος των εργαζομένων, δεν θα έχει τελειωμό, αν δεν οργανωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους και στους τόπους δουλειάς για να τους σταματήσει και στην πορεία να τους ανατρέψει. Ο φόβος, η λογική να κάνουμε και οι εργαζόμενοι υποχωρήσεις για να σώσουμε τη δουλειά μας και να αποφύγουμε τα χειρότερα, οδηγεί με απόλυτη σιγουριά στα χειρότερα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, δεν θα αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση. Δεν θα αποδεχτεί την κατάργηση των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα δυναμώσει την προσπάθειά του να οργανώσει την εργατική τάξη στα σωματεία της, σε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και να διεκδικήσουν αγωνιστικά, με αποφασιστικότητα την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με βάση την πρόταση του ΠΑΜΕ, για την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για παραπέρα διαπραγματεύσεις και υπογραφή ΚΣΣΕ με αυξήσεις, για την υποχρεωτική εφαρμογή απ’ όλους τους εργοδότες της ΕΓΣΣΕ.

Καλεί τους εργατοϋπάλληλους να μην αποδεχτούν να ζουν ή στην ανεργία ή στην σύγχρονη σκλαβιά με ένα άθλιο μεροκάματο, χωρίς δικαιώματα. Μαζικά και μαχητικά να δώσουν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνησή της, με την συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 1η Μάη και στην συγκέντρωση στις 10 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Ετικέτες εκλ    απεργία   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Τηλεφώνημα Τζανακούλη Σε Αρβανιτόπουλο Για ΣΤΕΓ- Πάλι Ο Δήμαρχος Θα «Καθαρίσει»; Την αντίδρασή του για την μεταφορά της έδρας της ΣΤΕΓ από τη…
Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Πλαστές Προϋπηρεσίες Για Παράνομες Προσλήψεις Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤο Εργατικό Κέντρο Λάρισας Ζητεί Επαναφορά Του Βασικού Μισθού Και Μετά...Αυξήσεις! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων