Τεταρτη 22 Μαϊου 2013

Αιμίλιος, Αιμιλία, Εμυ, Εμιλία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

ΠΑΣΥ Κατά Φορολόγησης Χωραφιών, Μεγαλοτσιφλικάδων Και... ΣΥΡΙΖΑ

Απρ 24, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εφ’ όλης της ύλης ήταν η κριτική που άσκησαν τα μέλη της γραμματείας της ΠΑΣΥ για τα αγροτικά ζητήματα.

Στο στόχαστρο των κ.κ. Βαγγέλη Μπούτα και Ρίζου Μαρούδα βρέθηκαν τα σχέδια της κυβέρνησης για την φορολόγηση των χωραφιών, οι ρυθμίσεις της νέας ΚΑΠ που θα οδηγήσουν – όπως τόνισαν – στη συγκέντρωση γης από τους μεγαλοτσιφλικάδες, ενώ οξεία επίθεση έκαναν και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα αναφέρθηκαν σε ζημιές από ακαρπία που έχουν υποστεί καλλιέργειες με αχλάδια και πρώιμα βερύκοκα κυρίως στην περιοχή του Τυρνάβου.

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου επισημάνθηκε: «Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 δίνει συντριπτικό χτύπημα στην φτωχή και μεσαία αγροτιά. Είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια λίγων αγροτών και καπιταλιστών επιχειρηματιών. Αυτός ο δρόμος περνάει μέσα από το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών αγροτών που θα έχει νέες δραματικές συνέπειες στην ένταση της διατροφικής εξάρτησης της χώρας μας, στην αύξηση της ανεργίας, στην φτώχεια και εξαθλίωση αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η βαρβαρότητα και άγρια εκμετάλλευση των εργατών γης, των σύγχρονων κολίγων όπως εκφράζεται στην Μανωλάδα είναι το προμήνυμα για ποιο μέλλον επιφυλάσσουν στους φτωχούς αγρότες που θα ξεκληριστούν εξαιτίας της εφαρμογής της ΚΑΠ της Ε.Ε και της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων.

Χειροτερεύει η θέση των αγροτών εξαιτίας αυτών των πολιτικών. Σε χιλιάδες φτωχούς αγρότες ουσιαστικά δεν παραχωρούνται πλέον καλλιεργητικά δάνεια ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και να παράγουν. Αυτό επιτυγχάνεται με πιο σκληρούς όρους και προϋποθέσεις στην δανειοδότηση, με πιο μικρά δάνεια που δίνονται και δεν καλύπτουν τις ανάγκες, με αύξηση του επιτοκίου χορήγησης δανείου».

Αναφερόμενοι στην εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου οι αγροτοσυνδικαλιστές άσκησαν κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικα, τονίστηκε «ιδιαίτερη διεκδίκηση για το αγροτικό κίνημα στην Θεσσαλία είναι η άμεση εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου που απαιτεί μόλις 60 εκ ευρώ για να ολοκληρωθεί. Έχουν σοβαρές ευθύνες διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επί χρόνια υπόσχονταν για ψηφοθηρικούς λόγους την εκτροπή. Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κηρύξει αδυσώπητο πόλεμο στο έργο του Αχελώου που έφτασε ως το σημείο να απαιτεί να γκρεμιστούν τα έργα που έχουν ήδη γίνει. Η διαφωνία του πηγάζει από το γεγονός ότι συμφωνεί με τις βασικές κατευθύνσεις της ΚΑΠ, τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις των καλλιεργειών που όμως δεν δίνουν απάντηση στο πιεστικό ερώτημα τι να καλλιεργήσουν οι αγρότες ώστε να έχουν εισόδημα επιβίωση. Δείχνει την υποκρισία του όταν ερχόταν στα μπλόκα στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις για να δηλώσει την δήθεν στήριξη του στα αιτήματα μας όταν αυτά τα αιτήματα περιλάμβαναν την άμεση εκτροπή του Αχελώου αλλά και στρεφόταν ξεκάθαρα ενάντια στην ΚΑΠ και τις συνέπειες που έχει. Αιτήματα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί. Απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση της εκτροπής του Αχελώου ώστε να έρχονται 600 εκ κυβικά νερό το χρόνο στην Θεσσαλία, να αξιοποιηθούν για αρδεύσεις αλλά και την ύδρευση πόλεων και χωριών και να εμπλουτίσουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα που έχει χτυπήσει «κόκκινο» πλέον».

Σε ότι αφορά την φορολόγηση των χωραφιών τα στελέχη της «Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» επισήμαναν ότι «πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια αφαίμαξης της μικρής και μεσαίας αγροτιάς».

Παράλληλα, κάλεσαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά, ως «ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, που την περίοδο των μπλόκων έδειξαν την δική τους αλληλεγγύη με την παρουσία τους στον αγώνα των αγροτών».

Ετικέτες ΠΑΣΥ    Μπούτας    Μαρούδας   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Λάρισα Έχει Δυτική Όχθη... Άντε Ν’ Αποκτήσουμε Και Λωρίδα Της Γάζας! Αναμφίβολα όταν διαβάζεις για... Δυτική Όχθη στη Λάρισα κάπου αρχίζεις να μπερδεύεσαι…
Δεν Συνεχίστηκε Η «Βεντέτα» Με Τους Δημοσιογράφους Η αλήθεια είναι πως οι Λαρισαίοι δημοσιογράφοι δεν ξέχασαν τα... καψώνια που…
Κέντρο Του... Πολεμικού Ναυτικού Η Λάρισα; Τα κέφια του είχε κατά τις σημερινές επισκέψεις σε 1η Στρατιά και…
Έλεος! Βιδώνουν Τις Τέντες Των Επισήμων Στην Κεντρική Πλατεία Μερικές φορές είναι πράγματι δύσκολο να καταλάβεις την αναγκαιότητα κάποιων αποφάσεων...
Μέχρι Και Ο...Τόνις Σφήνος Κάνει Κριτική Στον Τζανακούλη! Δε φτάνει που μας κάνουν κριτική οι Λαρισαίοι, μας κάνουν και οι…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠΑΣΥ Κατά Φορολόγησης Χωραφιών, Μεγαλοτσιφλικάδων Και... ΣΥΡΙΖΑ Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων