Πεμπτη 23 Μαϊου 2013

No events today...

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Δίχασε Δημοτικό Συμβούλιο Και... «Λαρισαίων Πόλις» Το Πλαίσιο Δράσης

Απρ 18, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εικόνα διάλυσης παρουσίασε η παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα που διαφοροποίησε την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης ήταν η έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Λαρισαίων, για το οποίο ο επικεφαλής κ. Γιάννης Σάπκας επιχειρηματολόγησε υπέρ της θετικής ψήφου.

Στη συνέχεια όμως, και κατά την διάρκεια της διαδικασίας, τον λόγο έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαρισαίων Πόλις» κ.κ. Αράπκουλε, Τσιαούσης, Αλεξούλης και Σουλούκου, οι οποίοι και δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν θετική ψήφο.

Τα γεγονότα για την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήραν ακόμη πιο άσχημη τροπή στη διάρκεια της ψηφοφορίας όταν θετική ψήφο στο Πλαίσιο Δράσης έδωσαν μόνον ο κ. Σάπκας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριτσάκας από την πλευρά της «Λαρισαίων Πόλις» Αρνητικά ψήφισαν οι κ.κ. Αλεξούλης, Αράπκουλε, Καφές, Λέτσιος, Παπακρίβος, Σουλούκου, Τσιαούσης και Σούλτης, ενώ ο κ. Καραμπάτσας δεν παρέστη στην ψηφοφορία.

Σε ότι αφορά την ουσία του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, πρόκειται για το κείμενο, στο οποίο συνοψίζονται το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, όπως επίσης ο ετήσιος προϋπολογισμός του Δήμου Λαρισαίων και των νομικών του προσώπων. Περιλαμβάνει μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους, με βάση τους οποίους θα κρίνεται αν θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επίτευξή τους, ενώ λόγο θα έχει και το Παρατηρητήριο που συστήνεται για τους ΟΤΑ.

Συνοπτική παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έκανε ο Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Γιώργος Οικονομίδης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» κ. Γιάννης Σάπκας, ο οποίος παρά το γεγονός ότι άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για έλλειψη στρατηγικής, εκφράστηκε θετικά για τις υπηρεσίες και την δουλειά που έκαναν στην κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης. «Υπάρχει προσπάθεια καλής διαχείρισης. Στρατηγική δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Σάπκας.

Την συγκεκριμένη αποστροφή έψεξε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος παρατήρησε τη διαφορά που έχει η τωρινή τοποθέτηση του κ. Σάπκα, σε σχέση με όσα είπε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική διαχείριση του Δήμου. Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι τότε ο κ. Σάπκας άσκησε οξεία κριτική στην διαχείριση της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Λαρισαίων. Κριτική άσκησε ο κ. Καλογιάννης και στην ουσία του Ο.Π.Δ., κάνοντας λόγο για «πλασματικά νούμερα που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν».

Απ’ την πλευρά του ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Π. Κρίκης εξέφρασε πλήρη διαφωνία με το Ο.Π.Δ., για το οποίο επισήμανε ότι «είναι η εξειδίκευση της στρατηγικής σε κάθε τομέα με βάση τα κελεύσματα της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής της Ε.Ε. και των Μονοπωλίων». «Το ζήτημα είναι ανάπτυξη από ποιον και για ποιον» υπογράμμισε ο κ. Κρίκης και ανέπτυξε τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους τομείς της δημοτικής πολιτικής.

Σε ότι αφορά την ουσία του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, πρόκειται για το κείμενο, στο οποίο συνοψίζονται το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το ετήσιο πρόγραμμα

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ταυτότητα Πόλης» κ. Γιώργος Μπαρτζώκης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του Ο.Π.Δ., το οποίο και χαρακτήρισε «κόσμημα», ενώ χαιρέτισε «την σύμπνοια που εξέφρασε ο κ. Σάπκας».
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής τον λόγο έλαβε ο δημαρχεύων κ. Μαμάκος, ο οποίος και ενέταξε το Ο.Π.Δ. στο πλαίσιο των νόμων που εφαρμόζονται στους ΟΤΑ. Παράλληλα, έκανε λόγο για «αξιέπαινη προσπάθεια των υπηρεσιακών παραγόντων».

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρέστη ο δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης, καθώς βρίσκεται στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά την ψηφοφορία για την έγκριση του Ο.Π.Δ., θετικά ψήφισε το σύνολο των παρευρισκομένων συμβούλων της παράταξης Τζανακούλη, οι κ.κ. Σάπκας, Κυριτσάκας και Μπαρτζώκης. Αρνητικά ψήφισαν η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της «Λαρισαίων Πόλις», οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο κ. Καλογιάννης. Το Οργανωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Λαρισαίων έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ετέθη εκτός ημερήσιας διάταξης από τον κ. Κρίκη - εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - το ζήτημα της επίθεσης στους μετανάστες που εργάζονταν σε φυτεία με φράουλες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου καταδικάστηκαν τα φαινόμενα βίας, αλλά δεν ετέθη σε ψηφοφορία σχετικό ψήφισμα.

Ετικέτες δημοτικό    συμβούλιο    Λάρισας   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 23:51 Διαβάστηκε 140 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Λάρισα Έχει Δυτική Όχθη... Άντε Ν’ Αποκτήσουμε Και Λωρίδα Της Γάζας! Αναμφίβολα όταν διαβάζεις για... Δυτική Όχθη στη Λάρισα κάπου αρχίζεις να μπερδεύεσαι…
Δεν Συνεχίστηκε Η «Βεντέτα» Με Τους Δημοσιογράφους Η αλήθεια είναι πως οι Λαρισαίοι δημοσιογράφοι δεν ξέχασαν τα... καψώνια που…
Κέντρο Του... Πολεμικού Ναυτικού Η Λάρισα; Τα κέφια του είχε κατά τις σημερινές επισκέψεις σε 1η Στρατιά και…
Έλεος! Βιδώνουν Τις Τέντες Των Επισήμων Στην Κεντρική Πλατεία Μερικές φορές είναι πράγματι δύσκολο να καταλάβεις την αναγκαιότητα κάποιων αποφάσεων...
Μέχρι Και Ο...Τόνις Σφήνος Κάνει Κριτική Στον Τζανακούλη! Δε φτάνει που μας κάνουν κριτική οι Λαρισαίοι, μας κάνουν και οι…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΔίχασε Δημοτικό Συμβούλιο Και... «Λαρισαίων Πόλις» Το Πλαίσιο Δράσης Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων