Τριτη 4 Ιουνιου 2013

Μάρθα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Αντιπαράθεση Για Τα Οικονομικά Του Δήμου Λαρισαίων

Μαρ 23, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολύωρη η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων που είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης

τα οικονομικά του Δήμου. Η συζήτηση προεκλήθη μετά από αίτημα της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» και είχε στιγμές αντιπαράθεσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάστηκε η οξύτητα άλλων συνεδριάσεων.

Η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της συνεδρίασης ήταν όταν ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φακής εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υπέβαλλε την παραίτησή του σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ως βασική αιτία της αντιπαράθεσής του με τον ταμία του Δήμου κ. Ηρακλή Κουτσιμανή προέβαλε το γεγονός ότι δεν κλείνεται καθημερινά το ταμείο. Ο κ. Φακής εξήγησε ότι ζήτησε από τον ταμία να κλείνει καθημερινά το ταμείο, στη συνέχεια απευθύνθηκε στον δήμαρχο Λαρισαίων απ’ τον οποίο και ζήτησε την αντικατάσταση του Ταμία και όταν τελικά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό τότε οδηγήθηκε στην παραίτηση.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο ήταν η αντιπαράθεση του κ. Τζανακούλη με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Απόστολο Καλογιάννη, όταν ο δεύτερος άφησε αιχμές για αναθέσεις έργων «σε τέσσερις εταιρείες που είναι οι ίδιες κάθε φορά» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ανταπαντώνας ο κ. Τζανακούλης υποστήριξε με ένταση ότι «ο Δήμος κάνει ελαχιστότατες αναθέσεις». «Δεν έχουμε λίστα τεσσάρων εταιρειών που παίρνουν τα έργα του Δήμου. Υπάρχει κυκλικό σύστημα στις αναθέσεις σε εταιρείες» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμφωνήθηκε να παράσχει στον κ. Καλογιάννη όλα τα στοιχεία των αναθέσεων.

Νωρίτερα, πρώτος τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» κ. Γιάννης Σάπκας εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η παράταξη υπέβαλλε αίτημα για την σύζητηση περί οικονομικών. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παραίτηση Φακή, αλλά και στην περιρέουσα ατμόσφαιρα που παρατηρείται στην Κοινωνία σχετικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ. Έκανε ειδική μνεία στα νούμερα που παρουσιάζονται σε Ισολογισμούς και τόνισε ότι «στα τρίμηνα υπήρχαν νούμερα που δεν μπορούσες να τα πιστέψεις». Παράλληλα, ζήτησε «προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών ώστε να μην υπάρχουν σκιές» όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έλαβε στη συνέχεια τον λόγο και απαντώντας στον κ. Σάπκα τόνισε ότι «αυτά που λέγονται δεν έχουν καμία με την πραγματικότητα», ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «ανακρίβειες». Παράλληλα, επισήμανε πολλές φορές ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων». Αναφερόμενος στην παραίτηση Φακή, ο κ. Τζανακούλης, δήλωσε ότι «ο κ. Φακής δεν είδε κάτι το μεμπτό», απέδωσε την παραίτησή του σε προσωπικούς λόγους και τόνισε ότι πρόκειται για «εσωπαραταξιακό θέμα». Ο δήμαρχος Λαρισαίων απάντησε και στα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι στον Δήμο υπάρχει τρύπα 11 εκ. Ευρώ, δηλώνοντας ότι «αν ο Δήμος Λαρισαίων είχε τρύπα 11 εκ. Ευρώ τότε θα είχε εξαφανιστεί».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ότι «από όσα ακούσαμε στην ουσία δεν υπάρχει ζήτημα» και καταλόγισε προσπάθεια αποπροσανατολισμού «από τις πολιτικές που παράγουν τα σκάνδαλα».

Ο κ. Καλογιάννης στην τοποθέτησή του ζήτησε να ξεκαθαρίσει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και επισήμανε ότι «το κλίμα δεν ξεκαθαρίζεται με κοκορομαχίες». Παράλληλα, ζήτησε να υπάρχει απολογιστική συνέλευση του Δήμου με την συμμετοχή των πολιτών.

Ο επικεφαλής της «Ταυτότητας Πόλης» κ. Γιώργος Μπαρτζώκης κάλεσε να πάρει θέση για όσα λέγονται ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος κ. Φακής, αλλιώς του ζήτησε να παραιτηθεί, ενώ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με την διαχείριση στον Δήμο».

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» κ. Κώστα Καραμπάτσα, ο οποίος και ζήτησε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο Λαρισαίων σε βάθος δεκαετίας.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Πλαστές Προϋπηρεσίες Για Παράνομες Προσλήψεις Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων…
Μοιράζει Καρέκλες Ο «Μικρός Πρωθυπουργός»; Άργησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός να φτάσει στα εγκαίνια της…
Με Ομπρέλες Στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Μπορεί η ζέστη να κάνει δύσκολη τη ζωή των Λαρισαίων, όμως κάποιοι…
Κύριοι Υπουργοί, Θα Κάνετε Τίποτα Για Την Ανεργία Των Νέων; Προβληματίζεται, λέει, ο Υπουργός Παιδείας από το κύμα εγκατάλειψης της χώρας ,από…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΤοπικα ΝεαΑντιπαράθεση Για Τα Οικονομικά Του Δήμου Λαρισαίων Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων