Παρασκευη 15 Μαρτιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Mostly Cloudy

14°C

Λάρισα

Mostly Cloudy

Press-A.gr

Καταγγελία Για "Τρύπα" Στο Ταμείο Του Δήμου Λαρισαίων

Μαρ 11, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελίες για τρύπες στα οικονομικά του δήμου Λαρισαίων κάνει η εφημερίδα "Κόσμος", με δημοσίευμά της, το οποίο σε περίπτωση

που έχει βάση αλήθειας δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα τόσο για την κατάσταση στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου Λαρισαίων όσο και για το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με την παραίτηση Φακή. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επειδή θα πρέπει σίγουρα να υπάρξουν αντιδράσεις τόσο από την πλευρά του δημάρχου και της αρμόδιας υπηρεσίας, όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης παραθέτουμε αυτούσιο το θέμα όπως δημοσιεύεται:

"Στοιχεία εικονικότητας για πολύ μεγάλα ποσά και σε άλλες περιόδους, πέραν αυτής του Γ΄τριμήνου του 2012 που είδε το φως της δημοσιότητας, εμφανίζει το κεντρικό ταμείο του Δήμου Λαρισαίων!

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Κόσμος», δύο ισάριθμες μεγάλες τρύπες παρουσιάζονται και σε άλλα δύο τρίμηνα των επίσημων ισολογισμών του Δήμου κατά το 2012, αυξάνοντας τα ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει με λεφτά των δημοτών.

Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στην επίσημη τριμηνιαία έκθεση του Δήμου Λαρισαίων η οποία φέρει ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2012, στο Ά τρίμηνο τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου ήταν 5.761.364,69 ευρώ. Όμως, παραδόξως, στις καταθέσεις όψεως και προθεσμίας που τηρεί ο Δήμος μέσω των επίσημων λογαριασμών του στις τράπεζες δεν υπάρχουν χρήματα καθώς το σχετικό υπόλοιπο είναι 0,00... (μηδέν)!

Παρόμοια απίστευτη εικόνα εντοπίζεται και στον ισολογισμό του Β΄τριμήνου: Τα διαθέσιμα εδώ διαμορφώνονται σε 3.809.167,92 ευρώ αλλά το ποσό δεν βρίσκεται στις τράπεζες καθώς το υπόλοιπο στους σχετικούς λογαριασμούς είναι επίσης 0,00 (μηδέν)!

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως ήδη έχει αποκαλυφθεί προ ημερών, ίδια κατάσταση επικρατεί και στο τρίτο τρίμηνο με διαθέσιμα ύψους 1.895.607,80 ευρώ να μην έχουν πάει στην τράπεζα!

Τι συμβαίνει; Που πήγαν τα λεφτά; Ποιος εγγυάται τη νομιμότητα μιας οικονομικής διαχείρισης των διαθεσίμων του Δήμου Λαρισαίων η οποία δεν θυμίζει καν μπακάλικο γιατί απλούστατα είναι χειρότερη; Μέχρι πότε ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης θα συνεχίσει να μην δίνει καμιά επίσημη απάντηση προσπαθώντας να μείνει στο απυρόβλητο; Νομίζουμε όχι για πολύ πια...

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει η πρωτοβουλία του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων κ. Θεόδωρου Καφέ (ανήκει στην παράταξη Σάπκα) να επικοινωνήσει με τον «Κ» και να διευκρινίσει ότι τόσο ο ίδιος αλλά και ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΚΚΕ στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κ. Λαμπρούλης, απουσίαζαν κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής όταν συζητήθηκαν τα συνοπτικά αποτελέσματα για τα τρία πρώτα τρίμηνα των ισολογισμών του Δήμου, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία στην οποία τα αποτελέσματα υπερψηφίστηκαν να διεξαχθεί μόνο με την παρουσία των συμβούλων του κ. Τζανακούλη. Αντιθέτως, σε επόμενη συνεδρίαση, όταν παρουσιάστηκε χωριστά η έκθεση για το τρίτο τρίμηνο ο ίδιος την καταψήφισε. Σε ερώτησή μας τι πιστεύει για τα ποσά των διαθεσίμων του Δήμου που δεν εμφανίζονται στους λογαριασμούς της τράπεζας όπως θα έπρεπε, δήλωσε άγνοια διευκρινίζοντας ότι ζήτησε ήδη εξηγήσεις από την Οικονομική Επιτροπή τις οποίες και αναμένει..."

Ετικέτες καταγγελία    οικονομικά   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Νέοι Αγώνες Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ν. Λάρισας, που την συγκροτούν το Εργατικό Κέντρο…
Για Την Πυροπροστασία Εθιμοτυπική επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου πραγματοποίησε ο Διοικητής
Ενώνονται Οι Τοπικοί Φορείς Αναμφίβολα η διαχείριση του θέματος που έχει να κάνει με το μέλλον…
Στον ΕΦΕΤ To Δ.Σ. του ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των καταναλωτών, θα…
Συνεδρίαση Για Τα Οικονομικά Μπορεί ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μαμάκος να βρέθηκε στο συλλαλητήριο κατά του Σχεδίου…
Σχόλια
Φέρτε Μας Δούλους Για Να... «Επενδύσουμε»! «Μειώστε τους μισθούς για να…
Δείξτε Ότι Αξίζετε Μια Καλύτερη Ζωή... Το παρακάτω κείμενο μας το…
Ας Κάνουμε Έναν Εμφύλιο Να Ξεμπερδεύουμε Ξέρω… Είναι ένα οργισμένο κείμενο…
Ο Σκούφος Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα tattoo…
Γιατί Δεν Κάνουμε Κάτι; Με μια απλή εμπειρική λογική,…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚαταγγελία Για "Τρύπα" Στο Ταμείο Του Δήμου Λαρισαίων Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων