Τριτη 12 Μαρτιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Mostly Cloudy

18°C

Λάρισα

Mostly Cloudy

Press-A.gr

Θα Χαθούν Ζωές Λόγω Των Περικοπών Στην Υγείας

Μαρ 05, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας στον διευθυντή του ΕΟΠΥΥ

στη Λάρισα, καταγγέλλοντας την πολιτική της συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στην υγεία η οποία αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για το λαό, αφού πέρα από τις περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας και την εμπορευματοποίηση του σε μεγάλο βαθμό, ανακοίνωσε ότι με την εφαρμογή του ενιαίου κανονισμού παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, θα περικόψει 462 εκατομμύρια ευρώ για το 2013. Ενώ τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία θα μειωθούν περίπου κατά 50% λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, που οφείλεται στην ανεργία και τη μείωση μισθών, καθώς και στην αδυναμία πολλών ΕΒΕ να πληρώνουν ασφάλιστρα.

Οι περικοπές αφορούν τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις που ήδη γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος για τους ασφαλισμένους αφού εξωθούνται ολοένα και περισσότερο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, λόγω υπολειτουργίας των ιατρείων του ΙΚΑ. Περικοπές θα γίνουν επίσης στις φυσικοθεραπείες, στα επιδόματα τοκετού, στη μεταφορά νεφροπαθών, στα γυαλιά οράσεως, κλπ.

Αυτό θα σημάνει τραγική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Θα κληθούν να πληρώσουν πιο ακριβά την υγεία τους με νέα χαράτσια στα φάρμακα, στις διαγνωστικές εξετάσεις, με αύξηση των νοσηλίων. Χαρακτηριστικά η συμμετοχή των ασφαλισμένων όλων των Ταμείων αυξάνεται κατά 30% και του ΟΓΑ κατά 50% για νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές όπου θα αναγκάζονται να νοσηλεύονται, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης από τα δημόσια νοσοκομεία. Τραγική θα είναι η κατάσταση για όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Ήδη καρκινοπαθείς και διαβητικοί, μένουν χωρίς φάρμακα, γιατί αδυνατούν να τα αγοράσουν, χωρίς τη δυνατότητα επεμβάσεων. Το ότι θα πεθαίνει κόσμος δεν είναι πλέον υπερβολή.

Κερδισμένοι από την πολιτική αυτή είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της υγείας, που θησαυρίζουν πάνω στον πόνο της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.

Το Εργατικό Κέντρο Ν.Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και από κοινού με τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τις γυναίκες και την νεολαία, στις Λαικές Επιτροπές, να μπούν στον αγώνα για:

 αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.

 να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην υγεία-πρόνοια, να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για παροχές Υγείας, όπως και η συμμετοχή στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροΕΒΕ και τους μικρούς αγρότες.

 να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας, όπως και των οικογενειών τους.

 ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.

Ετικέτες υγεία    ΕΟΠΥΥ    εκλ    διαμαρτυρία   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Για Το Σχέδιο "Αθηνά" Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Νομού Λάρισας δηλώνουν απερίφραστα την στήριξή τους στην…
Απών ο Τζανακούλης Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη, καθώς και…
Συντονίζονται Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στη Λάρισα στο ‘’κέντρο’’…
Με Βορίδη Οι Απόστρατοι Μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Κέλλα Χρήστο οι…
Πρώτο Φάουλ Αθ. Μαμάκου Καταγγελία για ενέργεια του νέου αντιδημάρχου Οικονομικών Αθανασίου Μαμάκου, κυκλοφορεί στο facebook,…
Σχόλια
Φέρτε Μας Δούλους Για Να... «Επενδύσουμε»! «Μειώστε τους μισθούς για να…
Δείξτε Ότι Αξίζετε Μια Καλύτερη Ζωή... Το παρακάτω κείμενο μας το…
Ας Κάνουμε Έναν Εμφύλιο Να Ξεμπερδεύουμε Ξέρω… Είναι ένα οργισμένο κείμενο…
Ο Σκούφος Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα tattoo…
Γιατί Δεν Κάνουμε Κάτι; Με μια απλή εμπειρική λογική,…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΘα Χαθούν Ζωές Λόγω Των Περικοπών Στην Υγείας Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων