Σαββατο 9 Αυγουστου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Παρέμβαση Διώτη Με Επιστολή Στη Σύσκεψη Για Κατάργηση Των Διοδίων Μοσχοχωρίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επιστολή έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη σχετικά με τη σύσκεψη για την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου. Αναλυτικά: 

 

''Κύριε Περιφερειάρχα, κυρία Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κατά των Διοδίων

 

Οι κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις ως μέλους του β’ θερινού τμήματος της Βουλής δυστυχώς δε μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στη σημερινή σύσκεψη με θέμα την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου.

Πολλές φορές, τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και σε διαφόρων ειδών δράσεις, έχουμε καταγγείλει τις απαράδεκτες συμβάσεις τις οποίες έχει υπογράψει και προσφάτως επικαιροποιήσει το ελληνικό Δημόσιο με τους αναδόχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, δίνοντας “γη και ύδωρ” στους τελευταίους, με πρόσχημα την ανάπτυξη.

 

Προφανώς και υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να κατασκευαστούν σύγχρονοι οδικοί άξονες, που να διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση. Η άρνησή μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι στην υλοποίηση των έργων καθαυτών, αφού από θέση αρχής πιστεύουμε ότι οι μεταφορές όπως και η πρόσβαση των πολιτών σε αυτές τις υπηρεσίες είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα. Από θέση αρχής, όμως, λέμε ότι και τα μεγάλα οδικά έργα πρέπει να υπακούουν σε ένα στρατηγικό, με δημοκρατικό τρόπο σχεδιασμένο, συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης.

 

Τον περασμένο Δεκέμβρη στη Βουλή είχαμε καλέσει τον αρμόδιο Υπουργό να αναλογιστεί τι σημαίνει για έναν άνθρωπο από το Βόλο που εργάζεται στη Λάρισα –κι αντιστρόφως- και επιστρέφει στον τόπο κατοικίας του, να πληρώνει καθημερινά 4+4 ευρώ για τη διέλευση από τα διόδια Μοσχοχωρίου. 8 ευρώ επί 25 ημέρες, 200 ευρώ το μήνα ΜΟΝΟ για τα τέλη διέλευσης! Αν συνυπολογιστεί και η τιμή της βενζίνης που επίσης είναι σε δυσθώρητα ύψη, κάποιος πλέον καταλήγει να εργάζεται για να βγάλει ΜΟΝΟ τα μεταφορικά του από και προς την εργασία του.

 

Ο πρόσφατος φόρος αίματος στην άσφαλτο της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου δυστυχώς δεν είναι ανεξάρτητος της ίδιας της ύπαρξης αλλά και της τιμής των διοδίων Μοσχοχωρίου. Είναι η πρώτη εναλλακτική –με δεύτερη την εξίσου επικίνδυνη για τους διερχομένους χρήση των παραδρόμων του ΠΑΘΕ- των οδηγών που απλά δεν μπορούν να πληρώσουν το υπέρογκο κόστος διέλευσης από τον ΠΑΘΕ.

 

Έχουμε την πεποίθηση ότι η σημερινή σύσκεψη θα αποτελέσει την αφετηρία για να μπουν τα θεμέλια ενός δυναμικού μετώπου που θα διεκδικήσει την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε συμπαραστάτες, μέσα στους αγώνες πρωτίστως αλλά και στη Βουλή.

 

Με την ευκαιρία της σημερινής σύσκεψης τέλος, επανακαταθέτουμε και την πρότασή μας, του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία», για δημιουργία ανοικτής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με συμμετοχή συλλόγων που αγωνίζονται για την οδική ασφάλεια και για τα θύματα των τροχαίων, οργανώσεων ΑμεΑ, εκπροσώπων όλων των Δήμων, του ΤΕΕ, του Πανεπιστημίου, των Ιατρικών Φορέων, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική, των συλλόγων καθηγητών και δασκάλων και της Τροχαίας, που σε μηνιαία βάση σε ανοικτή συνεδρίαση θα καταγράφει, ελέγχει, συντονίζει και παρακολουθεί την επίλυση των προβλημάτων''.

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠαρέμβαση Διώτη Με Επιστολή Στη Σύσκεψη Για Κατάργηση Των Διοδίων Μοσχοχωρίου Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων