Παρασκευη 18 Οκτωβριου 2013

Λουκάς, Λουκία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Με Επιτυχία Έγινε Η Ημερίδα Για Τα 101 Χρόνια Από Τη «Μάχη Των Στενών Του Σαρανταπόρου»

Οκτ 12, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στις 9 Οκτωβρίου, οι Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαρανταπόρου, ο Σύλλογος Απανταχού

Σαρανταποριτών, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Λάρισας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Λάρισας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής & ΕΛΑΣ Λάρισας και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας, διοργάνωσαν στο Σαραντάπορο, ημερίδα με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2013 – 101 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ». Αν και εργάσιμη ημέρα, χάρις στους διοργανωτές, η προσέλευση του κόσμου, επισήμων και μη, ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα η επέτειος να εορτασθεί με την πρέπουσα λαμπρότητα, όπως άλλωστε αξίζει στη σημαντικότατη αυτή, για το Ελληνικό Έθνος, νίκη. Κατατέθηκαν στέφανα προς τιμήν των ηρώων μαχητών στο ολοκαίνουργο μνημείο του Σαρανταπόρου, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Παιδής, του Δήμου Ελασσόνας ο Δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Καλιακούδης, του Διοικητού της 1ης Στρατιάς ο Σχης Αναστάσιος Κλημακόπουλος, του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας ο Ασμχος (Ι) Μάριος Μπαντουβάς, της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαστυνόμος Α’ Παπαδάκης Ανδρέας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού νομού Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας νομού Λάρισας Κων-νος Λιούτας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής & ΕΛΑΣ νομού Λάρισας Διβάνης Βασίλειος, εκ μέρους της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων νομού Λάρισας ο Δημήτριος Γεωργάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Λάρισας Απόστολος Βερέμης, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Σαρανταπόρου Ιωάννης Βαίτσης, για την Εθνική Αντίσταση ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπυρίδων Γκουτζουρέλας, η πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λάρισας Κατερίνα Ράπτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών Γεώργιος Βαρτάλας, μία μαθήτρια για το Δημοτικό Σχολείο, η οποία μάλιστα απήγγειλε καταχειροκροτούμενη όμορφο ποίημα για τους ήρωες μαχητές και τέσσερα χαριτωμένα νήπια για το νηπιαγωγείο τους. Τον Εθνικό Ύμνο έψαλλαν με υπερηφάνεια τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Χρέη τελετάρχη εκτέλεσε ο Γεώργιος Βαρτάλας.
Η εκδήλωση συνεχίσθηκε στο κατάμεστο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Σαρανταπόρου με την πανηγυρική ομιλία της ημέρας από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολο Παπαπαρίση, με τίτλο «Ηρωική μάχη του Σαρανταπόρου και ο ρόλος της στο διπλασιασμό του Ελληνικού Κράτους», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ Λάρισας Κων-νο Λιούτα με τίτλο «Η δράση της Πολεμικής Αεροπορίας στους Βαλκανικούς Πολέμους».     Η ημέρα στο Σαραντάπορο τελείωσε με μικρή δεξίωση με εδέσματα φτιαγμένα από τα χέρια των γυναικών του Σαρανταπόρου σε πολύ ωραίο και γιορταστικό κλίμα. Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2014. Στην επιστροφή οι Λαρισαίοι σταμάτησαν στο Χάνι Χατζηγώγου όπου παρακολούθησαν την οπτικοακουστική επίδειξη της ομώνυμης μάχης.

Ετικέτες ημερίδα    σαρανταπορο    Μάχη   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΜε Επιτυχία Έγινε Η Ημερίδα Για Τα 101 Χρόνια Από Τη «Μάχη Των Στενών Του Σαρανταπόρου» Top of Page

Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων