Σαββατο 22 Ιουνιου 2013

Ζήνα, Ευσέβιος, Ευσεβεία, Ψυχοσάββατο

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Συνταγογράφηση Χωρίς Περιορισμούς Ζητούν Οι Γεωπόνοι

Ιουν 20, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έκτακτη σύσκεψη της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας ,του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδας και του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Στη συνάντηση συμμετείχαν εκατό περίπου γεωπόνοι από όλες τις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων για το επίμαχο θέμα της ψήφισης νομοσχεδίου το οποίο αναφέρει την ύπαρξη «ασυμβίβαστου» στον γεωπόνο καταστηματάρχη γεωργικών εφοδίων και τον συνταγογράφο. Οι απόψεις των γεωπονικών φορέων, περί του συγκεκριμένου θέματος ζητήθηκαν από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μετά την πραγματοποίηση του Συντονιστικού Συμβουλίου στις 6/6 /2013 στη Λάρισα.

Οι συμμετέχοντες γεωπονικοί φορείς καθώς και όλοι οι συνάδελφοι γεωπόνοι χαιρέτισαν τη θέσπιση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενός πάγιου αιτήματος του κλάδου αλλά εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους στο επίμαχο άρθρο με το οποίο απαγορεύεται να έχουν άδεια συνταγογράφησης οι διανομείς γεωργικών φαρμάκων. Βασικό κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη, αποτελεί το γεγονός πώς ενώ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αναφέρεται ρητά πως «οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους κατόχους αδειών συνταγογράφησης θα καθορισθούν με Π.Δ » στο μέλλον που είναι λογικό και αναμενόμενο καθώς αποτελεί θέμα διαλόγου, από την άλλη με μία σαφή , κατηγορηματική και με δόλο, παράγραφο εξαιρεί από τη συνταγογράφηση τους διανομείς γεωργικών φαρμάκων.

Πρότειναν δε κατά συντριπτική πλειοψηφία να απαλειφθεί η ρητή αναφορά του ασυμβίβαστου στο προτεινόμενο νομοσχέδιο για τους ακόλουθους λόγους.

· Ο συγκεκριμένος περιορισμός υποβαθμίζει την επιστημονική ιδιότητα του γεωπόνου καταργεί και απαξιώνει το πτυχίο του.

· Οι συνάδελφοι γεωπόνοι καταστηματάρχες επί δεκαετίες γνώστες της αγροτικής παραγωγής ,γνώστες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιτελούν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, αυτό του γεωπόνου εφαρμογών, που στις παρούσες οικονομκές συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

· Οι συνάδελφοι γεωπόνοι καταστηματάρχες είναι γνώστες της αγροτικής εκμετάλλευσης κάθε πελάτη τους, γνωρίζοντας την κουλτούρα του, τον μηχανολογικο του εξοπλισμό, την μορφολογία των αγρών, την γειτνίαση με ευαίσθητους οικολογικούς σχηματισμούς, το μικροκλίμα της περιοχής, παρέχοντας τις ανάλογες συμβουλές προς τον καθένα ξεχωριστά.

· Οι συνάδελφοι γεωπόνοι καταστηματάρχες έχοντας γνώση της αγοράς και λαμβάνοντας σημαντικό κόστος χρηματοδότησης των αγροτών, συνεισφέρουν ήδη στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας επι δεκαετίες.

· Ο συγκεκριμένος περιορισμός με τα δεδομένα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών δημιουργεί προβλήματα και στρεβλώσεις και πρακτικά καθίσταται μη εφαρμόσιμη τη διαδικασία της άσκησης φυτοπροστασίας από ένα κατάστημα γεωργικών εφοδίων.

Η συνταγογράφηση είναι κατάκτηση όλων των γεωπόνων μελών του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., η επιστημονική γνώση είναι κατάκτηση του καθενός και δεν πρέπει να περιορίζεται.

Θεωρούμε πως ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θα πρέπει να αποτελέσει θέμα διαλόγου των Γεωπονικών φορέων, ώστε το τελικό πλαίσιο που θα προκύψει με κάποιο επικείμενο Προεδρικό Διάταγμα να είναι η κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων με σκοπό την προστασία της δημόσια Υγείας την προστασία του Περιβάλλοντος και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων».

Ετικέτες συνταγογράφηση    γεωπόνοι    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

  • Έρχεται Την Πέμπτη Ο Πασχάλης Τερζής- Η Τιμή Του Εισιτηρίου Και Που Θα Βρεις

    Ο Πασχάλης Τερζής μετά από 4 χρόνια απουσίας, επιστρέφει σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα για πρώτη φορά 

    με 7 καλοκαιρινές συναυλίες


    ΛΑΡΙΣΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟ AEL FC ARENA

    Είναι από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς λαϊκούς ερμηνευτές όλων των εποχών. Κορυφαίος της σύγχρονης εποχής στέκεται ισάξια δίπλα στα διαχρονικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η χαρισματική φωνή του, η ποιότητα των τραγουδιών του και η αυθεντικότητα της προσωπικότητάς του τον έχουν καθιερώσει στην κορυφή του λαϊκού τραγουδιού.
    Στα 35 χρόνια της πλούσιας καριέρας του στο ελληνικό τραγούδι, με 10 πλατινένιους και 6 χρυσούς δίσκους και με τις τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Πασχάλης Τερζής με τη γλυκιά μελαγχολία στο βλέμμα, αλλά και με τον καημό που κρύβουν τα τραγούδια του, αποθεώνεται σε κάθε του εμφάνιση και μας ξεσηκώνει να τραγουδάμε δυνατά και να διασκεδάζουμε.
    Πέρα όμως από τις πωλήσεις των δίσκων του και την απήχηση των τραγουδιών του ο Πασχάλης Τερζής αγαπήθηκε από το κοινό για τη μεστή και επιβλητική παρουσία του επί σκηνής. Tέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει με τη χαρισματική φωνή του, σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα,  για πρώτη φορά,  με 7 μοναδικές συναυλίες που θα χαρίσουν στο κοινό δυνατές συγκινήσεις!

    27 Ιουνίου – Γήπεδο AEL FC ARENA, ΛΑΡΙΣΑ
    Τιμή εισιτηρίου:15 €
    Ώρα έναρξης: 21:30

    Προπώληση εισιτηρίων:
    ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Μανδηλαρά 5Β & Βελλή 16, Λάρισα, Τ. 2410-670070
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Παπαναστασίου 57, Λάρισα
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ, Μεγ. Αλεξάνδρου 6, Λάρισα, Τ. 2410-538597
    ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗ, Κούμα 27, Λάρισα, Τ. 2410-280825

  • «Άνοιξαν» Σπίτι 75χρονου Λαρισαίου Και Πήραν Κοσμήματα

    Προχθές (19-06-2013) το απόγευμα στη Λάρισα

  • Προσυνεδριακή Συνέλευση Του ΣΥΡΙΖΑ Στη Λάρισα

    Την 1η του προσυνεδριακή συνέλευση διοργανώνει η Τοπική Οργάνωση Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

  • Συνελήφθη Ρουμάνα Με Το Νόμο... Περί Εκδιδομένων Με Αμοιβή Προσώπων

    Δύο συλλήψεις φυγόποινων καταγράφει το αστυνομικό δελτίο στη Λάρισας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Τι... Μεγάλο Ετοιμάζεται Να Ανακοινώσει Η Αστυνομία; Πολλά και ενδιαφέροντα όσα είπε η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας σχετικά με…
Γίναμε Ανέκδοτο Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί…
Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣυνταγογράφηση Χωρίς Περιορισμούς Ζητούν Οι Γεωπόνοι Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων