Δευτερα 27 Μαϊου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Εξαρθρώθηκε Η «Μαφία» Των Φαρμάκων

Απρ 24, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε παράνομα και διακινούσε φαρμακευτικά σκευάσματα

εξωσωματικής γονιμοποίησης για διάθεση σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα Στην παράνομη δράση της συμμορίας  συγκαταλέγεται και η εξαγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλής ζήτησης και τιμής. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κακουργηματικού χαρακτήρα φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. Η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ  έκαναν έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο και συγκεκριμένα σε φαρμακεία, φαρμακαποθήκες και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Δημήτριο Γεωργατζή: «Από τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν συνολικά έντεκα  άτομα (ημεδαποί, ηλικίας 37 έως 60 ετών), με βασικό ή περιφερειακό ρόλο, ενώ στο ίδιο κύκλωμα εμπλέκονται άλλοι δύο ημεδαποί (51 και 58 ετών). 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο γιατροί, ιδιοκτήτες ιδιωτικής κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μία γραμματέας της συγκεκριμένης κλινικής και δύο ιδιοκτήτες φαρμακευτικών εταιρειών. Χαρακτηριστικά στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης είναι η ιεραρχική της δομή και η διαρκής δράση της, έχοντας διττή διεθνική εγκληματική δραστηριότητα, που στηρίζεται σε πρόσωπα και στις μεταξύ τους σχέσεις, με εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλές δεξιότητες σε θέματα αγοράς, προμήθειας, διακίνησης, εισαγωγής και εξαγωγής φαρμάκων»..

Αγόραζαν από Τουρκία σκευασμάτων εξωσωματικής γονιμοποίησης

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας της προέκυψε ότι το κύκλωμα, είχε προβεί σε αγορά από την Τουρκία, μεταφορά και λαθραία εισαγωγή στην Ελλάδα, φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα οποία αφού αποθήκευαν, στη συνέχεια τα πωλούσαν σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας, χωρίς την καταβολή  φόρων, τελών, δασμών ή άλλων επιβαρύνσεων προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία και χωρίς την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). Σε αγορά φαρμακευτικών σκευασμάτων από φαρμακεία, χωρίς την έκδοση τιμολογίων, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν εικονικά μεταξύ φαρμακαποθηκών, µε την έκδοση εικονικών τιμολογίων. Τα φάρμακα αυτά τα εξήγαγαν από τη χώρα και τα πωλούσαν σε φαρμακαποθήκη της Βουλγαρίας. Από τον Οκτώβριο του 2012, το κύκλωμα είχε προμηθευτεί και εισάγει λαθραία από την Τουρκία, μεγάλη ποσότητα (περίπου 1.000) σκευασμάτων εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα χρησιμοποιήθηκαν σε ιδιωτική κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. 

Δεκάδες θύματα

Μέρος αυτών των φαρμακευτικών σκευασμάτων χορηγήθηκαν σε ενέσιµη μορφή σε δεκάδες υποψήφιες «δότριες ωαρίων» τα οποία, ο ένας από τους συλληφθέντες γιατρούς της κλινικής, εκµεταλλευόµενος την ευάλωτη οικονομική τους θέση, αφαιρούσε µε τη συναίνεση τους, αντί του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ. Τα ωάρια στη συνέχεια χορηγούσε σε υποψήφιες «λήπτριες», οι οποίες είχαν απευθυνθεί στην κλινική προκειμένου να τεκνοποιήσουν µε την μέθοδο την υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Επίσης, προέκυψε ότι μέλη του κυκλώματος προέβαιναν στην αγορά φαρμάκων υψηλής αγοραστικής αξίας, είτε φαρμάκων που η αξία τους στο εξωτερικό ήταν τέτοια που η εξαγωγή τους εξασφάλιζε υψηλά περιθώρια κέρδους, από τα φαρμακεία, χωρίς την έκδοση παραστατικών. 

Για να προσδώσουν νοµιµοφάνεια στην κατοχή των συγκεντρωθέντων φαρμάκων, εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια, από εταιρεία που βρίσκεται στα Μέγαρα - Αττικής και στην συνέχεια µέσω άλλης φαρμακευτικής εταιρείας που βρίσκεται στην Αθήνα, τα εξήγαγαν στη φαρμακαποθήκη της Βουλγαρίας. Πριν λίγες εβδομάδες προέβησαν στην κατάρτιση πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο έφερε φωτογραφία µέλους της οργάνωσης. Με το πλαστό αυτό δελτίο προέβησαν στην σύσταση εικονικής εταιρίας, προκειμένου αυτή να εκδίδει τιμολόγια για τα φάρμακα που προορίζονταν για παράνομη εξαγωγή. 

Σε έρευνες που έγιναν στην ιδιωτική κλινική βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 340 σκευάσματα φαρμάκων και το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. 

Επιπλέον, στην κατοχή μελών της οργάνωσης, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 136.000ευρώ. 

Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Σαλμά για την κατάσχεση φαρμάκων από τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας. Για τα ονόματα αυτών των φαρμάκων, που είναι πρωτότυπα φάρμακα, έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας.

Ορισμένα από αυτά είναι σε έλλειψη από την ελληνική αγορά και έχει απαγορευθεί η εξαγωγή τους. Ο ΕΟΦ ζήτησε ήδη να ελέγξει αρμοδίως από αύριο τα κατασχεθέντα φάρμακα προκειμένου να διαπιστώσει εάν εγείρονται θέματα νομιμότητας ως προς την προέλευσή τους και ασφάλειας ως προς την ποιότητά τους.

 

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ουάου! Άνοιξε Το Taxisnet: Ευτυχώς Γιατί Δεν Θα Ξέραμε Τι Να Κάνουμε Τα Λεφτά Μας Άνοιξε τελικά το taxisnet. Μπορείτε τώρα κα κάνετε τις δηλώσεις σας, άνετα…
Μεσημεριανός Καφές Με Τον Στάθη Αλωνεύτη! Τι "Πάρε-Δώσε" Έχει Εδώ Στη Λάρισα; Στη Λάρισα ο Στάθης Αλωνεύτης! Όχι, μην πάει το μυαλό σας πουθενά…
Η Λάρισα Έχει Δυτική Όχθη... Άντε Ν’ Αποκτήσουμε Και Λωρίδα Της Γάζας! Αναμφίβολα όταν διαβάζεις για... Δυτική Όχθη στη Λάρισα κάπου αρχίζεις να μπερδεύεσαι…
Δεν Συνεχίστηκε Η «Βεντέτα» Με Τους Δημοσιογράφους Η αλήθεια είναι πως οι Λαρισαίοι δημοσιογράφοι δεν ξέχασαν τα... καψώνια που…
Κέντρο Του... Πολεμικού Ναυτικού Η Λάρισα; Τα κέφια του είχε κατά τις σημερινές επισκέψεις σε 1η Στρατιά και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΕξαρθρώθηκε Η «Μαφία» Των Φαρμάκων Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων