Τριτη 12 Αυγουστου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Στη Δημοσιότητα Πόθεν Έσχες 500 Δημάρχων-Αντιδημάρχων Αλλά... Λόγω Επισκεψιμότητας "Πέφτει" Διαρκώς Η Σελίδα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πρόκειται για τα πόθεν έσχες από τους 100 μεγαλύτερους δήμους της χώρας

Για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα πόθεν έσχες περίπου 500 δημάρχων και αντιδημάρχων μέσω της ιστοσελίδας της Διεθνής Διαφάνειας Ελλάδος μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που εμπεριέχει 500 δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων από το συνολο των 714 εν ενεργεία δημάρχων και αντιδημάρχων.

Πρόκειται για τους 100 μεγαλύτερους δήμους της χώρας και τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες.

Από το 2010 ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των δημάρχων και αντιδημάρχων με σχετική ανάρτηση στις ιστοσελίδες των δήμων. Έτσι η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος συνέλεξε όλα τα στοιχεία από τις ιστοσελίδες των δήμων και έκανε μεταφορά των δεδομένων στα πρωτότυπα αναρτημένα έντυπα.

Για κάθε αναρετημένο πόθεν έσχες, ο πολίτης μπορεί να βλέπει και να ενημερώνεται για τα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία και την επιχειρηματική δραστηριότητα των δημάρχων και αντιδημάρχων, ενώ υπάρχει και μηχανή αναζήτησης, έτσι ώστε να ψάξει κανείς το όνομα που επιθυμεί.

Τα στοιχεία των περιουσιακών καταστάσεων αφορούν τα τρία τελευταία χρόνια από το 2011 έως το 2013, προκειμένου να δίνεται και η δυνατότητα σύγκρισης. Φυσικά, για όσους δημάρχους ή αντιδημάρχους δεν έχουν υποβάλει τα σχετικά στοιχεία ή έχουν αντίρρηση για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, υπάρχει σχετική ένδειξη.

Οπως αναφέρει η οργάνωση: «Την ενίσχυση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την καλύτερη πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία προάγει η Διεθνής Διαφάνειας-Ελλάδος (ΔΔ-Ε), συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας τα «πόθεν έσχες» εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων* Δήμων της χώρας σε μια δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα www.transparency.gr/diafanis-topiki-aftodioikisi.

Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014). Αξίζει να σημειωθεί ότι από την τεράστια επισκεψιμότητα η ιστοσελίδα διαρκώς "πέφτει".

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΣτη Δημοσιότητα Πόθεν Έσχες 500 Δημάρχων-Αντιδημάρχων Αλλά... Λόγω Επισκεψιμότητας "Πέφτει" Διαρκώς Η Σελίδα! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων