Σαββατο 22 Ιουνιου 2013

Ζήνα, Ευσέβιος, Ευσεβεία, Ψυχοσάββατο

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Σαμαράς: «Θα Εξαντλήσουμε Την Τετραετία» (βίντεο)

Ιουν 21, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δραματική τροπή πήρε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς τελική συμφωνία.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με την ΔΗΜΑΡ να δίνει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ να συνεχίζει να την στηρίζει.

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «Από την πρώτη στιγμή που αναλάμβανα την πρωθυπουργία, τόνισα ότι έπρεπε να στηρίξουμε την Ελλάδα με ορίζοντα τετραετίας. Πολλά άλλαξαν από πέρυσι, αυτό που προέχει είναι να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν με τα λάθη του παρελθόντος. Έκανα προσπάθειες να στηριχθεί η ενότητα στην τρικομματική κυβέρνηση και να βρεθεί λύση. χθες υπήρξε συμφωνία στην λύση, να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ με άμεση αποκατάσταση λειτουργίας, ο διαχειριστής της δηλαδή το υπουργείο οικονομικών θα προσλάμβανε με τρίμηνες συμβάσεις τους εργαζόμενους και, σήμερα έμενε να προσδιορίσουμε πόσοι θα προσλαμβάνονταν. Αυτό ήταν το μόνο θέμα που έμενε σε εκρεμμότητα. Είχαμε αποφασίσει να ψηφιστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο μέσα σε 10 μέρες και σε 2 μήνες να ολοκηρωθεί το νέο οργανωτικό σχήμα με τεχνικό σύμβουλο ξένο φορέα, το BBC με υφυπουργό από τα άλλα κόμματα. Όπως ακούσατε και από τον κ. Βενιζέλο συμφώνησα σε όλα. Σήμερα ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης που χθες αποδέχθηκε και ζήτησε να επαναλειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ και στο μέλλον κάποια στιγμή να δούμε τη λειτουργία. Ζήτησε δηλαδή να ξανακάνουμε αυτό που επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν πέτυχε. Το μαύρο από τις κρατικές συχνότητες θα φύγει, αλλά δεν θα επιστρέψει στο αμαρτωλό παρελθόν. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Έχει ένα δίκιο ο Βενιζέλος όταν λέει ότι κάποιοι σηκώνουν το σύνολο της ευθύνης και κάποιοι εμφανίζονταο μόνο κατά περίσταση. Κανείς δεν θέλει στασιμότητα τη στιγμή που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες. Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο στην κυβέρνηση, μας μενουν τρία ακόμη χρόνια, θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι στην σύσκεψη δεν επήλθε συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για εμάς είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Είναι απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του προέδρου του ΣΤΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε πυρά κατά του Φώτη Κουβέλη λέγοντας πως ο πρωθυπουργός δέχθηκε να οριστεί υφυπουργός ΕΡΤ εκτός ΝΔ, ενώ δέχθηκε και την επαναπρόσληψη 2000 εργαζομένων της ΕΡΤ και λύση για τα μουσικά σύνολα. Ζητούμε από τη ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει με τους όρους που τους ανέπτυξηα και τους θεωρώ αυτονόητους.

Νωρίτερα, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης προσήλθαν στη σύσκεψη με τις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων οι οποίες συνεδρίασαν νωρίς το απόγευμα. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πήγαν στο Μαξίμου με ταύτιση απόψεων για το ζήτημα της ΕΡΤ, η οποία θεωρούν ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα,  με όλους τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των κομμάτων τους προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή. Τελικά κατέληξαν πως το σύνολο των βουλευτών τους θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση σα να μην έχει ληφθεί καμία απόφαση και από εκεί και πέρα σταδιακά να γίνει εξυγίανση και η επανασύσταση του δημοσίου φορέα.

Επί τάπητος αναμενόταν να βρεθεί και το κρίσιμο θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία στόχος είναι να γίνει άμεσα και να περιλαμβάνει και τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

 
Πηγή: Newpost.gr

Πολυμέσα

Ετικέτες σαμαράς    εκλογες   
Κατηγορία Ελλάδα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 01:33 Διαβάστηκε 17 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Τι... Μεγάλο Ετοιμάζεται Να Ανακοινώσει Η Αστυνομία; Πολλά και ενδιαφέροντα όσα είπε η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας σχετικά με…
Γίναμε Ανέκδοτο Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί…
Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΣαμαράς: «Θα Εξαντλήσουμε Την Τετραετία» (βίντεο) Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων