Σαββατο 8 Φεβρουαριου 2014

Ζαχαρίας

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

22χρονος Δίνει Ζωή Σε Πέντε Ανθρώπους

Ιαν 02, 2014
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπέκυψε μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο... Δείτε τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Φάρος ζωής στάθηκε για πέντε ασθενείς με ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης, ο 22χρονος Γιάννης Σανίδας, δότης οργάνων, από τη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, που υπέκυψε στο βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο το πρωί της Πέμπτης. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν επτά περίπου χρόνια, ο άτυχος Γιάννης, αν και ανήλικος είχε εμπλακεί ως οδηγός σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ενδεχομένως κάποιο αιμάτωμα να του είχε μείνει από τότε, το οποίο και να απέβη μοιραίο για να πάθει το εγκεφαλικό, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται. Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου Γιώργο Βούλγαρη «στον ασθενή Σανίδα Ιωάννη, ετών 22, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, διαπιστώθηκε σήμερα στις 08.15 εγκεφαλικός θάνατος αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Μέσα στον πόνο τους οι γονείς εξέφρασαν την επιθυμία να προβούν σε δωρεά οργάνων για να σωθούν μερικοί συνάνθρωποί μας. Έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και αναλόγως των εργαστηριακών εξετάσεων θα ληφθούν, η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί, οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών και ότι άλλο κριθεί κατάλληλο (ίσως πνεύμονες) για να διατεθούν σε αγνώστους σε μας λήπτες. Τα μεταμοσχευτικά κέντρα που προς το παρόν είναι γνωστά είναι το Ωνάσειο Ίδρυμα, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά οι τελικοί προορισμοί θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις ιστοσυμβατότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη η διαδικασία μεταφοράς των οργάνων θα έχει ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο πριν 6 χρόνια, ως συνοδηγός αυτοκινήτου ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάποιο οργανικό πρόβλημα.

Όσον αφορά στη λήψη του ύπατος είναι πιθανό να έρθει μεταμοσχευτική ομάδα από εξωτερικό και για το λόγο αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας δήλωσε ότι παραμένει ανοιχτό και το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.

Ετικέτες εγκεφαλικο    μεταμόσχευση    Βόλος   
Κατηγορία Θεσσαλία
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 23:02

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

diamantos
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τα Τρένα Των Συμπτώσεων... Της Ευφροσύνης Πάλλα, φοιτήτριας Ιατρικής
Ας Μην Αφήσουμε Την Κληρονομιά Μας Να Γίνει Ερείπια Του Μάριου Ξηρομερίτη (Χειρουργός ουρολόγος Π. πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης –Μουσείο Γ.ΙΚατσίγρα)
Αλτ Από Άοπλους Φρουρούς Του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, βουλευτή Χρυσής Αυγής Λάρισας
Πόσο Σίγουροι Είμαστε Για Την Κατάργηση Της Αργίας Της Κυριακής; Tου Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλια22χρονος Δίνει Ζωή Σε Πέντε Ανθρώπους Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων