Πεμπτη 31 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ακύρωση Απολύσεων Στα Σ/Μ Λάρισα

Ιουν 14
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά από δικαστική απόφαση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 11 Ιουνίου

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Σύλλογο Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας και συγκεκριμένα τη Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ "Λάρισα":


 "Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την ακύρωση των απολύσεων 12 συναδέλφων εργαζομένων στα ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απολύθηκαν πριν από ένα χρόνο από την επιχείρηση γιατί δεν είχαν δεχτεί να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που μείωναν τους μισθούς τους, είναι πρωτοπόροι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι εκλεγμένοι στην σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στα ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, που ακόμα και μετά την απόλυσή τους συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που αφορούν τόσο προβλήματα των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά και του κλάδου συνολικά.
Μπροστά στην λύσσα της εργοδοσίας να ξεπαστρέψει όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιδρά στις μεθοδεύσεις της, δεν δίστασαν να απολύσουν ακόμα και συνάδελφο ο οποίος ανήκει στην κατηγορία ΑμΕΑ, γνωρίζοντας ότι απαγορεύεται από το νόμο. Στους περισσότερους δεν είχε αποδοθεί η αποζημίωση που οφείλουν να καταβάλουν μαζί με την απόλυση στους εργαζόμενους, καθώς επίσης και τα δεδουλευμένα, μέχρι και την ημέρα της απόλυσής τους.
Αυτή η εξέλιξη δείχνει το δρόμο που πρέπει να επιλέξουν οι εργαζόμενοι, οργανωμένα και συλλογικά με τα ταξικά σωματεία τους, με το κεφάλι ψηλά να δίνουν την μάχη διεκδικόντας τα δικαιώματά τους και να μην χαρίζουν τίποτα στην εργοδοσία. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι η εγοδοσία δεν θα συνεχίσει να χτυπά τους εργαζόμενους με ότι μέσα και μηχανισμούς διαθέτει.
Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μαχητική και αποφασιστική σε κάθε περίπτωση, αξιοποιώντας την πείρα τους και βγάζοντας σωστά συμπεράσματα τόσο από την δράση τους, αλλά κι από την δράση της εργοδοσίας και των μηχανισμών της."

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΑκύρωση Απολύσεων Στα Σ/Μ Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων