Δευτερα 12 Μαϊου 2014

Επιφάνειος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Για Τους Εργαζόμενους Στα Σ/Μ Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τους εργαζομένους στα “Σ/Μ Λάρισα”

Σε μία πολύ δύσκολη εποχή για όλους τους εργαζομένους, με την αγοραστική κίνηση να έχει αγγίξει ιστορικά χαμηλά, με τις μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις να ασφυκτιούν μέσα στο υφιστάμενο πολιτικοοικονομικά κλίμα, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανεμπορίας τροφίμων που ξεκίνησε από την πόλη μας για να αναπτυχθεί σε όλο το ν. Λάρισας, η αλυσίδα πλέον των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο, σύμφωνα με δημοσιεύματα που όλο πληθαίνουν.
Οι 650 περίπου εργαζόμενοι στα 41 καταστήματα της εν λόγω επιχείρησης ήδη από τον Δεκέμβρη του 2011 είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με πρωτόφαντες πρακτικές εκ μέρους της εργοδοσίας: η διοίκηση αντικατέστησε υποχρεωτικά την προκαταβολή μισθού από τη “δυνατότητα” να κάνουν οι εργαζόμενοι αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας, έναντι της μισθοδοσίας τους με αποδείξεις. Μάλιστα, το ύψος επί πιστώσει μπορούσε να φτάσει μέχρι και το ποσό της μηνιαίας αμοιβής τους! Μέσα στο 2012 υποχρέωσε το προσωπικό σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων και μείωση μισθού κατά 15% με το πρόσχημα να μην κάνει απολύσεις, δέσμευση που φυσικά δεν τηρήθηκε. Μέσα στο 2013 οι απολύσεις συνεχίστηκαν και σήμερα οι εργαζόμενοι, μένοντας απλήρωτοι επί μήνες, βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο της ανεργίας, σε περίπτωση που η επιχείρηση είτε κλείσει είτε πωληθεί –μερικά ή ολικά- σε άλλον ιδιοκτήτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους των Σ/Μ Λάρισα, θεωρώντας απόλυτα δίκαια τα αιτήματά τους για εξασφάλιση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων, άμεση καταβολή δεδουλευμένων προηγούμενων μηνών, καθώς και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας σε ενδεχόμενη πώληση (μερική ή ολική) της επιχείρησης.

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

kotakou
marios
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟ ΣΥΡΙΖΑ Για Τους Εργαζόμενους Στα Σ/Μ Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων