Δευτερα 12 Μαϊου 2014

Επιφάνειος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Στον Αγοραστό Αντιπροσωπεία Εργαζομένων Στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων στα "ΣΜ Λάρισα" για τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό

"Σήμερα Πέμπτη 6 Μάρτη και ώρα 9:30 π.μ., στην κατεύθυνση υλοποίησης των αποφάσεων της Γ.Σ. (Παρασκευή 28-02-2014) των εργαζομένων της επιχείρησης ΣΜ Λάρισα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του σωματείου, της σωματειακής επιτροπής και εργαζομένων στα ΣΜ Λάρισα, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι για 9ο μήνα, ενώ ταυτόχρονα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους τρέχουν. Με την επιχείρηση να «προσφέρει» τον μισθό των εργαζομένων σε είδος, μέσω της κάρτας που τους παρέχει , η διαβίωση των εργαζομένων της επιχείρησης και των οικογενειών τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη, από την στιγμή που δεν μπορούν να  πληρώσουν ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, αέριο, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, δάνεια, ενοίκια κτλ.
Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης κυμάνθηκε ως προς το μέλλον της επιχείρησης, το οποίο φαίνεται αβέβαιο, με εκατοντάδες εργαζόμενους να ζουν στην ανασφάλεια και τον φόβο, με την επιχείρηση να κρατά κλειστά τα χαρτιά της μέχρι σήμερα και οι εργαζόμενοι να ακούν τις διάφορες φήμες, χωρίς να ξέρουν τι ισχύει και τι όχι, ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα τη δική τους, αλλά και των οικογενειών τους.
Καλέσαμε τον κ. Αγοραστό, να πάρει θέση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, οι οποίοι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, να ασκήσει κι αυτός με την σειρά του ως τοπικός άρχοντας πίεση προς την επιχείρηση στην κατεύθυνση υλοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων, που έχουν να κάνουν με την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας  σε ενδεχόμενη πώληση (μερική ή ολική) της επιχείρησης.
Καλέσαμε επίσης, από κοινού να παρέμβουμε σε εταιρείες κοινής ωφέλειας και τράπεζες, ώστε να μην επιτρέψουμε να κοπεί σε κανέναν απλήρωτο εργαζόμενο, το ρεύμα, το νερό, το αέριο, να μην γίνει έξωση, να μην επιτρέψουμε κανένα πλειστηριασμό κατοικιών για χρέη στις τράπεζες. Όλα αυτά βέβαια με την προϋποθέτουν και την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.
Επίσης, χτες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που είχε αποφασιστεί στην Γ.Σ. της περασμένης Παρασκευής, προκειμένου να καλέσουμε τον Λαρισαϊκό λαό να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της αλυσίδας ΣΜ Λάρισα, κάνοντας γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης και μοιράστηκε υλικό με τα αιτήματά τους.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλες το επόμενο διάστημα, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συναντήσεις και με άλλους τοπικούς φορείς, είτε έχουμε άμεσα εξελίξεις, είτε όχι,  αφού ήδη τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά.
Άλλωστε εκκρεμεί και η συνάντηση με το Υπουργείο εργασίας για την άμεση παρέμβασή του για τα παραπάνω προβλήματα.
Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να καθησυχαστούμε, αλλά να επαγρυπνούμε, να μην μείνει κανένας μόνος του, αλλά οργανωμένα, συλλογικά και αγωνιστικά να αντιμετωπίσουμε μαζί την απλωσιά, τις απολύσεις, την εκμετάλλευση και την υλοποίηση των αιτημάτων μας!"

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

kotakou
marios
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣτον Αγοραστό Αντιπροσωπεία Εργαζομένων Στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων